Ote edellisellä toimistolla tehdystä, T2H:lle tuotetusta uuden asuinkerrostalon asuntojen markkinointimateriaalista. Markkinointimateriaaliin tuotettiin asemapiirroksia, kerrospohjapiirroksia, kalustettuja asuntojen pohjapiirroksia ja diagrammeja.
Tein kandityöni suomalaisesta puurakentamisesta ja sen liittymisestä metsätalouteen. Diplomityöni tein otsikolla "Suomalaisen koululaitoksen ja koulurakentamisen kehitys - kohti ihanteellista oppimisympäristöä". Laajahko 160-sivuinen diplomityö käsittelee suomalaisen koululaitoksen ja koulurakennuksen yhteen linkittyvää historiallista kehittymistä nykymuotoonsa asti. Diplomityö nostaa esiin hyväksi havaittuja oppilaitossuunnittelun käytäntöjä ja toisaalta esittää perusteltua kritiikkiä uusimman kouluarkkitehtuurin tilasuunnittelulle.
Diplomityö antaa melko syvällisen katsauksen suomalaisen koulujärjestelmän historian vaiheista ja antaa peruskoulujärjestelmän ja erityisopetuksen nykytilalle loogiset perusteet. Työ tarkastelee monipuolisesti koulurakennusten tilasuunnittelun moninaisia historiallisia vaiheita ja antaa lisäksi hyvän yleiskatsauksen koulurakentamisen nykytilasta tilastojen ja tilallisten typologioiden esimerkkien kautta.
Diplomityö vapaassa jakelussa:
https://trepo.tuni.fi/bitstream/10024/157210/2/MarkusLehtonen.pdf
Koulutöitä ja kilpailutöitä
Alla pähkinänkuoressa muutama harjoituksena tehty työ, joissa painopisteinä tilasuunnittelu, tekninen piirtäminen ja visualisointi.
Osallistuin parityönä Julkisivuyhdistyksen lisärakentamisen ideakilpailuun. Kohde on Helsingin Tapanilassa 70-luvulla rakennettu elementtikerrostalo. Tässä työssämme seitsemän rakennuksen taloyhtiöön suunniteltiin tila hissille, lisälämmöneristys, uudet parvekkeet ja tehokkaampi asuntojako alakerroksiin. Lisäkerrokset suunniteltiin CLT-tilaelementeistä, siten että rakennusten vanhat putkinousut voitiin hyödyntää.
Uudeksi julkisivupinnaksi lisälämmöneristeen päälle ehdotimme tuulettuvaa rappauslevyä tai tiililaattaverhousta.
Kuvissa lisäkerrosten pohjapiirrokset, viitteellinen elementtijako ja yksi julkisivukuva.
Parametrinen paviljonkitutkielma
Rhino-grasshopper-twinmotion